Arjan van der Meij

Arjan van der Meij

Leraar/Dagvoorzitter / debatleider/Anders, Christelijk College De Populier, Platform Maker Education

Basisonderwijs/Voortgezet onderwijs

  • Leraarschap algemeen
  • Maakonderwijs
  • Teacher leadership

Opleiding en ervaring

Al een aantal jaar laten we de leerlingen op mijn school, De Populier in Den Haag, leren door dingen te maken. Wij zijn daar heel enthousiast over, met name vanwege het feit dat het de leerlingen enorm motiveert. En die motivatie zorgt voor ongemerkt leren. We zijn en blijven onderzoeken. Maar ik ben ervan overtuigd dat elke leerling de kans moet krijgen maker te worden. En dat is mijn drijfveer om dit landelijk te doen. Sinds het schooljaar 2015/2016 ben ik dan ook kwartiermaker Maker Education.

Mijn expertise in twee zinnen

Ik bezit een brede in de praktijk gewortelde kennis over Maken en Leren in de les met technologie als middel en creativiteit als drijfveer. Verder heb ik veel ervaring met het leiden van een onderwijsvernieuwing van onderop.

Voorbeelden van vragen die ik graag voor u beantwoord

Wat is Maker Education en wat kan ik ermee op school? Wat vraagt dat van mij, van de school? Hebben we niet hele dure spullen nodig? Hoe kan ik beginnen? Hoe combineer je een aanvoerdersrol in een onderwijsvernieuwing met je leraarschap? Wat zijn de valkuilen bij het doorvoeren van een landelijke vernieuwing? Hoe zet je een "land and mean" organisatie op om voor elkaar te krijgen wat je wil? Hoe krijg je een nationaal en internationaal netwerk? Hoe zet je social media in om je doel te bereiken?

‘Elk kind een maker’