Mark van de Mortel

Mark van de Mortel

Leraar/Schoolleider/Expert-adviseur/Dagvoorzitter / debatleider, EduTechTeam

Basisonderwijs/Voortgezet onderwijs/MBO

  • Motivatie(problemen)
  • Mediawijsheid
  • Nieuwe technologie in de klas
  • Schoolontwikkeling
  • Leiderschap en lef

Opleiding en ervaring

Met 20+ jaar ervaring als docent economie en 12+ jaar ervaring als teamleider VMBO ben ik gedreven door het verlangen naar innovatief onderwijs waarbij een grote rol voor ICT is weggelegd. Vertrouwen op professionaliteit, in positieve beweging blijven en samen de lat hoog leggen zijn mijn kernwaarden.

Mijn expertise in twee zinnen

Als Apple Distinguished Educator (ADE) en Google Certified Innovator & Trainer door de wol geverfd op het gebied van visieontwikkeling en praktische implementatie ICT/mediawijsheid in de klas. Ik heb door mijn ervaring goed zicht op de vraagstukken aan de directietafel en in de klas.

Voorbeelden van vragen die ik graag voor u beantwoord

Hoe zet ik persoonlijke devices op een verantwoorde, effectieve manier in? Welke grote vraagstukken zijn er rondom ICT en onderwijs? Hoe implementeer ik mediawijsheid op een goede manier? Hoe zet ik activerende didactiek in om motivatieproblemen (te helpen) oplossen?

‘Technology alone is nothing. What's important is that you have a faith in people, that they're basically good and smart, and if you give them tools, they'll do wonderful things with them (Steve Jobs)’