Michelle  Gerlach

Michelle Gerlach

Expert-adviseur/Dagvoorzitter / debatleider/Anders, Intermijn

Voortgezet onderwijs

  • Motivatie(problemen)
  • Bildung
  • Schooladvies
  • LOB en studiekeuze
  • Decanaat

Opleiding en ervaring

Ik weet wat generatie Z beweegt, hoe je ze bereikt en hoe je ze activeert.
En dat is belangrijk!

Belangrijk voor de generatie zelf. Maar ook voor hun ouders, het voorgezet en hoger onderwijs en bedrijven en organisaties.

In deze snel veranderende wereld is het belangrijker dan ooit om jezelf goed te kennen, weet waar je voor staat en waar je voor gaat. Als je weet wie je bent en wat je kunt, is het makkelijker keuzes te maken en te doen wat bij jou past. Bij Intermijn coach ik generatie Z in het zetten van de volgende stap in hun toekomst.

De kennis over en ervaring met deze generatie deel ik ook met hun omgeving. Een aantal voorbeelden van vraagstukken waar ik me mee bezighoud:

- Generatie Z blijft langer thuis wonen en uit onderzoek blijkt dat ouders belangrijke raadgevers zijn (o.a. studiekeuzeproces). Hoe kun je deze rol als ouder invullen? Hoe voorkom je de curlingouder te worden?

- Een goede studiekeuze maken is voor veel jongeren essentieel. Hoe richt je LOB in, zodat je als middelbare school hierin kunt begeleiden?

- Studentenwelzijn is een steeds belangrijker thema. Wat doe je als hogeschool, onderdeel van de prestatiemaatschappij, hiermee?

- Met de krapte op de arbeidsmarkt kun je als bedrijf voorbereiden op de toekomst. Wat verwachten nieuwe medewerkers, generatie Z, van hun werkgever? Hoe kun je en binden en blijven boeien?

Mijn naam is Michelle Gerlach. Ik ben opgeleid als sociaal psycholoog en werk 5 jaar als studiekeuze-expert, trainer en programmaontwikkelaar bij Intermijn. Daarnaast ben ik spreker en workshopleider rondom onderwerpen die met generatie Z te maken hebben.

Met Intermijn hebben we in het studiekeuze doeboek uitgebracht en het studiekeuze spel ontwikkeld om zoveel mogelijk studiekiezers te kunnen ondersteunen. In het voorjaar van 2020 brengen we een boek uit voor ouders over hun rol in het studiekeuzeproces.

Mijn expertise in twee zinnen

Op een enthousiaste en deskundige manier praat ik als spreker en workshopleider met- en over generatie Z. Ik weet wat hen beweegt, hoe je ze bereikt en hoe je ze activeert. Ik draag bij aan een beweging van een zelfbewuste generatie die hun potentieel kent en benut en aan een omgeving die hieraan bijdraagt.

Voorbeelden van vragen die ik graag voor u beantwoord

Wie is generatie Z en wat beweegt hen?
Hoe bereik en hoe activeer ik deze generatie?
Hoe maak je een passende studiekeuze?
Welke rol heb je als ouder bij de uitdagingen van deze generatie?
Hoe richt je LOB op een middelbare school in?
Hoe vergroot je je studentenwelzijn in het hoger onderwijs?
Hoe krijg je de juiste student op de juiste plek?
Hoe bereid je je als organisatie voor op de medewerker van de toekomst?

‘Als je weet wie je bent en wat je kunt, is het makkelijker keuzes te maken en te doen wat bij jou past.’