Mieke Haverkort-de Vreede

Mieke Haverkort-de Vreede

Expert-adviseur, KreatieKracht

Basisonderwijs/Voortgezet onderwijs/MBO

  • Grote vragen (waartoe, etc.)
  • Schoolontwikkeling
  • Lerende organisatie
  • Anders organiseren
  • Teacher leadership

Opleiding en ervaring

Ik ben Master of Education en richt mij sinds 2015 met mijn onderneming KreatieKracht op sociale innovatie in het onderwijs. Als (transitie)coach en procesbegeleider begeleid ik onderwijsteams en docenten bij complexe vernieuwingsvraagstukken. Ik deed daarvoor ruim 12 jaar ervaring op als docent/leerkracht en loopbaancoach. Mijn passie voor leren bracht mij in 2009 op het pionierspad.

Naar aanleiding van mijn eigen (leer)ervaringen met onderwijsinnovatie schreef ik het boek ‘Duurzaam pionieren in het onderwijs’. Het boek dient als handboek voor changemakers in het onderwijs.

Mijn expertise in twee zinnen

Ik zie het als mijn missie om het vermogen te vergroten van onderwijsprofessionals om een bijdrage te leveren aan complexe vernieuwingsvraagstukken. Dit doe ik door mensen te inspireren, te bewegen en te verbinden om vanuit hun kern - hun professionele hart - in cocreatie een bijdrage te leveren aan duurzame onderwijsontwikkeling.

Voorbeelden van vragen die ik graag voor u beantwoord

Vragen rondom sociale innovatie in het onderwijs, zoals:
- Wat is sociale innovatie? Waarom is het van belang? Wat levert sociale innovatie op? Hoe kunnen we daar samen vorm aan geven?
- Hoe kunnen we aan complexe vernieuwingsvraagstukken werken op een manier die wél werkt?
- Hoe kunnen we werkelijke innovatie en diepgaande verandering mogelijk maken?
- Hoe kunnen we samen vorm geven aan teacher leadership?
- Wat is cocreatie en hoe werkt het?

‘The future is not some place we are going, but one we are making. The paths to it are not found but made and the activity of making them, transforms both the maker and the destination. (John Schaar)’